nomadpsycholoog

ONLINE PSYCHOTHERAPIE

Op deze website kunt u informatie vinden over de online therapie die ik aanbied als psycholoog. Het is mogelijk de therapie in het Nederlands of Engels te ontvangen.

Waarom online therapie? - De voordelen

Geen Wachtlijst

De therapie kan meteen van start gaan

Veilig en discreet

Therapie vanuit een veilige en discrete omgeving

Werelwijd beschikbaar

Ideaal voor expats die een Nederlandstalige psycholoog zoeken

Online therapie of coaching kan zeer behulpzaam zijn als je het gevoel hebt niet alles uit je leven te halen of op een of andere manier last hebt van stress of psychische klachten. Er zijn voordelen verbonden aan het volgen van online therapie: je werkt aan je persoonlijke welzijn vanuit je eigen omgeving en je hoeft dus nergens naar toe waardoor je minder reistijd kwijt bent.

Ik werk sinds 2016 online als psycholoog. Online therapie is handig, je kan het doen waar jij maar wilt. Veel mensen vinden online therapie makkelijker, omdat ze er minder tijd en ruimte voor hoeven te reserveren in hun drukke leven. Geen gedoe met de kinderen wegbrengen, de auto parkeren etc. Videogesprekken op afstand worden vaak ook als prettiger ervaren, omdat de kans kleiner is dat je je psycholoog bij de supermarkt in de buurt tegenkomt.

Therapeutische technieken en mijn manier van werken

Tijdens de therapie kijk ik wat voor jou specifieke situatie en persoonlijkheid de meest effectieve technieken zijn. Ik gebruik en ben opgeleid in diverse psychotherapeutische technieken: acceptance & commitment therapie (ACT), mindfulness (MBCT), Cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, schematherapie to TRE, trauma sensitive yoga en creative consciousness coaching.

Afhankelijk van je klachten en je hulpvraag stel ik een behandelplan met je op dat jouw wensen en de technieken reflecteert die in jouw situatie het meest passend zijn.

Holistische aanpak

Ik geloof dat een holistische aanpak het beste werkt. Soms betekent dat dat je aanbeveel om naast de sessies met mij bijvoorbeeld een arts, dietist of een fysiotherapeut te zien. Soms betekent dat dat je in de gesprekken met mij ook aandacht gaat geven aan je leefstijl door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een beter slaappatroon, dagstructuur, voldoende beweegmomenten, voeding en ontspanning.

Soorten klachten

Als (online) psycholoog heb ik ervaring met het helpen van mensen die lijden aan mentale en fysieke problemen zoals stress, burnout, chronische pijn en/of fibromyalgie, hoog-sensitiviteit, empath overload, nomad of reizigers moeilijkheden, slechte gewoontes, trauma, angst, expat problemen, relatieproblemen, ontrouw, bindingsangst, eenzaamheid, perfectionisme, faalangst, ADD, moeilijkheden die samenhangen met neurodiversiteit, boosheid, verdriet, laag zelfbeeld, lichte persoonlijkheidsproblematiek, eetstoornissen (overeten/ overgewicht) en (lichte) verslavingen.

Je hoeft echter niet “ziek” te zijn om behoefte te hebben aan een luisterend oor, een coach of een ondersteunend iemand in jou leven waarmee je het kan hebben over dingen die je ergens anders niet kwijt kan. Mijn stijl als therapeut is erop gericht om niet alleen je klachten/symptomen te verminderen maar ook je kwaliteit van leven positief te beinvloeden. Ik vind het belangrijk dat je meer vreugde in je leven gaat ervaren, dat je manieren leert om dit te cultiveren en ook meer contact maakt met het hier en nu. Ook wil ik met je kijken wat voor jou echt belangrijk is in je leven en in hoeverre je daarnaar leeft. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je naast je geest en emotionele gesteldheid ook goed voor je lichaam zorgt, gezien deze nauw met elkaar verbonden zijn. Ik kan binnen die context, en als dat bij je aansluit, technieken vanuit de yoga en meditatie met je delen.

Online therapie is niet altijd voldoende

Ik denk dat online therapie heel behulpzaam kan zijn. Daarnaast denk ik dat soms meer nodig is zoals bij een zware depressie, complex trauma, ernstige persoonlijkheidsproblematiek, een hardnekkige verslaving of psychose. Dan is het moeilijk voor mij om je te geven wat je op dat moment nodig hebt. Als je niet weet of voor jou online therapie de juiste insteek is neem dan contact met me op.

 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een nieuwe vorm van Gedragstherapie. Binnen ACT leren cliënten om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor zijn cliënten in staat om hun aandacht te richten op de dingen die ze werkelijk belangrijk vinden in het leven (waarden). De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. Psychologische Flexibiliteit De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie.
MBCT is een behandeling die meditatietechnieken combineert met cognitieve gedragstherapie. Het is een effectieve behandeling bij mensen met terugkerende depressieve klachten. Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging om deze te onderdrukken of te vermijden. Op deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens, maar dit heeft helaas vaak een averechts effect. Door MBCT leert u om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van uw gedachten, (lichamelijke) gevoelens. De training leert u om bewuster stil te staan bij uw ervaring van het ‘hier en nu’ en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan om op een andere, effectievere manier met uw klachten om te gaan. U wordt zoveel mogelijk aangemoedigd om wat u tijdens de training leert in uw dagelijks leven toe te passen. Het is belangrijk dat u thuis dagelijks drie kwartier besteedt aan de oefeningen. Behandelingen kunnen in een groep of individueel worden aangeboden.
Cognitieve gedragstherapie (cgt) is een behandeling waarin je je eigen gedrag gedrag en gedachten gaat onderzoeken en aanpassen. Uit onderzoek blijkt dat deze therapie goed werkt bij veel psychische problemen. Bij volwassenen en kinderen.
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.
Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren. Je kunt schematherapie in verschillende vormen krijgen: individueel, in een groep of een combinatie van beide.
Ik ben opgeleid tot creative consciousness coach.Ik pas technieken toe waarmee je je bewustzijn kan vergroten en meer van wat je echt wil kan creeren in je leven.
Ik werk met technieken van Deb Dana gebaseerd op de polyvagaal theorie. Lichaam en geest komen in deze theorie samen.

Hoe boek ik een online sessie?

De eerste afspraak of het kennismakingsgesprek kan via een email worden gepland. Stuur me een mail voor meer informatie.

Je kan overigens zelf bepalen hoe vaak en hoeveel sessies je met mij wenst. Je kan dus ook op ieder moment stoppen.

Als ik tijdens het kennismakingsgesprek zie dat ik je niet verder kan helpen zal ik zo mogelijk, een advies geven voor alternatieve zorg.
 
De sessie kunnen in het Nederlands of in het Engels gedaan worden.

Tarieven

Voor een online therapie sessie hanteer ik het landelijk vastegesteld NZA tarief. Dit is 118,- Euro voor een sessie van 45 minuten. Na de sessie zul je een factuur ontvangen die binnen 2 weken en voor onze volgende sessie dient te worden voldaan.

Als je je binnen 24 uur of niet voor de geplande sessie afmeld factureer ik 50% van het sessietarief.

Je kan zoveel sessies hebben als je zelf wil (in zoverre dat dit is in te plannen) en je kan ook altijd stoppen. Heb je geen behoefte meer aan de sessies of wil je iets anders gaan doen om aan je welzijn te gaan werken, geen probleem.

Vergoedingen

Ik werk momenteel alleen mensen die bereid zijn zelf hun therapietraject te betalen. Expats betalen vaak liever zelf, omdat ze een Nederlandstalige psycholoog willen en die vanuit de verzekering van het land waar ze zijn toch niet wordt vergoed. Het nemen van therapie buiten een zorgverzekering om heeft zowel voor- als nadelen. Je hoeft namelijk minder van je privacy vrij te geven. Psychologen die via een zorgverzekering werken zijn namelijk verplicht een aantal privacy gevoelige zaken met jouw zorgverzekering te delen. Bij de meeste Nederlandse verzekeringen wordt Online therapie met een basispsycholoog ook niet vergoed. Als het wel vergoed wordt betaal je vaak eerst zelf het eigen risico. Mocht jouw verzekering erheen vragen, ik ben niet BIG geregistreerd/ geen GZ-psycholoog. Mocht je de therapie graag vergoed krijgen door de zorgverzekering dan kan ik je adviseren om een GZ-psycholoog of psychotherapeut te zoeken. Er is in sommige gevallen wel de mogelijkheid om een gedeelte van de kosten als gezondheidskosten bij je inkomstenbelasting af te trekken. Je kan dit voor de zekerheid checken bij de website van de belastingsdienst.

Kennismakingsgesprek

Voor vragen en extra informatie bied ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via Skype of Zoom (maximaal 15 minuten). Er zijn geen kosten hieraan verbonden. Neem contact met me op.

Intakegesprek

Na het kennismakingsgesprek vind een intakegesprek plaats waarin we jouw klachten, behoeften en hulpvraag uitgebreid inventariseren. Aan het einde van dit gesprek stel ik een behandelplan voor. Je kan dan aan het einde van het gesprek zelf aangeven of jij hiermee akkoord bent en de therapie wilt opstarten.

Klachten

Bij mijn online praktijk kan je o.a. terecht met:

Stress, Burnout, Overgewicht, relatieproblemen, Angst, Hoogsensitiviteit (HSP), Empath overload, Chronische pijn, Verlatingsangst, Neurodiversiteit, Boosheid, Eenzaamheid, Faalangst, Trauma, Overeten, Keuzestress, Slechte gewoontes, (Lichte) verslavingen, Vermoeidheid, Afhankelijkheid, Ontrouw, Persoonlijkheidsproblematiek, ADD, Obesitas, Perfectionisme, Green grenzen kunnen stellen, Motivatieproblemen, Laag Zelfbeeld en Nomad of reizigers moeilijkheden.

Klachten die ik niet online kan behandelen:

Ik behandel geen hardnekkige verslavingen zoals alcohol, cocaine, cannabis, medicatie etc. Ook kan ik online geen psychoses, zware depressies, complex trauma, anorexia nervosa en complexe persoonlijkheidsproblematiek behandelen. Daarvoor kan je het beste contact opnemen met je huisarts of een daarbij aangesloten praktijkondersteuner GGZ, die voor jouw probleem de juiste instellingen in de buurt kent.

Heeft u specifieke vragen of wilt u meer informatie?