nomadpsycholoog

MINDFULNESS & YOGA

Als gecertificeerd mindfulness trainer en yogadocent geef ik meditatie (mindfulness) en yoga lessen (Hatha, Vinyasa en Yin). Mijn focus is om lichaam en geest weer in balans te brengen. Daarnaast ligt mijn focus op het cultiveren van ontspanning, bewustzijn, inzicht, (zelf) compassie en vreugde. Momenteel geef ik les aan clienten van het U-center en bij Yoga studio yoga body mind in Simpelveld. Deze zomer is dat mogelijk op het strand of in de camino de Santiago in Spanje.

YOGA

Ik geef meestal les in een stijl waarbij ik hatha yoga (denk hierbij aan Sivananda yoga) en minduflness meditatie mix. Als ik yin yoga les geef dan is dat een mix van Jo Phee en Sarah Powers stijl en afhankelijk van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Sommige lessen zijn meer gefocust op asanas (poses) en andere meer op ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanning.

Aan het einde van een les geef ik zo mogelijk een beetje reiki of thai yoga massage tijdens de shavasana. Ik pas mijn stijl aan op wat ik voel dat nodig is voor de deelnemers van mijn les.

Mijn opleiding en ervaring in yoga

Educatie: Ik heb een yoga docentenopleiding in Ashtanga en Vinyasa Flow (200hr Yoga Alliance ) gevolgd bij Sampoorna yoga en een tweede docentenopleiding in de Hatha yoga (200 hr Yoga Alliance) bij de Arhanta ashram in India.

Ik heb in 2020 een chinese geneeskunde & yin yoga docentenopleiding in Nederland gevolgd, met Marieke vliegen, yinspiration trainer and senior assistant van Jo Phee.

Ik ga graag regelmatig terug naar Rishikesh (India) om met verschillende yoga docenten zoals Surinder Singh aan mijn eigen yoga practice te werken.

Mocht je meer over mij willen weten kijk dan bij de over mij sectie.

Ervaring: Ik heb rond de 300 uur ervaring in het lesgeven in hatha yoga (Sivananda style), vinyasa flow and yin /restorative yoga.

Ik heb ook les gegeven bij La Crisalida een yoga and detox retreatcenter in Spanje waar ik als health and wellbeing mentor werkte. Ik heb ook  yogalessen aangeboden aan pelgrims die de camino de Santiago de Compostella liepen, o.a. op het strand in Fisterra en bij een Herberg genaamd Monte Irago en bij Albuerge Sol y Lua in Fisterra.

Daarnaast heb ik in Guatemala aan bezoekers van Yoga Forest en La Paz hotel lessen gegeven. Nu geef ik in Nederland les bij een yogastudio in een oud klooster in Simpelveld.

MINDFULNESS

als een levensstijl...

Eind 2021 heb ik bijna 3 maanden doorgebracht bij Plum Village in de rain retreat om mindfulness nog meer mijn manier van leven te maken. Dit was een mooie ervaring die ik vooral kan vatten in het niet “verbale”.  Met het beoefenen van mindfulness kan je altijd opnieuw beginnen, een beginnersgeest is in die zin welkom. Mindfulness is eenvoudig en behoeft vooral oefening. Hoe meer je oefent hoe meer voordelen je eruit kan halen.

Mijn eigen beoefening in de mindfulness

Uit interesse en nieuwsgierigheid naar diverse meditaties en spirituele tradities heb ik heel wat afgereisd: van Engeland, naar Frankrijk, Thailand, India, Japan, Belgie en Guatemala. Ik heb daar o.a. meditaties beoefent uit tradities van Goenka, Osho, Zen, Therevada en het Tibetaanse boeddhisme. Daarvoor verbleef ik o.a. bij de New life foundation, Plum Village, EIAB, Tushita, Wat Umong, Wat Pah Nanachat, Dhamma Pajjota, Tibetaans instituut Yeunten Ling en het Gaia House.

Ik heb het lange traject van See True gevolgd en zo ongeveer 12 jaar meditatie ervaring. Ik heb retraites gevolgd met Christina Feldman, John Peacock, Mark Williams, Robina Courtin, Thich Nhat Hahn, Frits Koster, Erik den Brink en Mooji.

Ik ben opgeleid tot mindfulness trainer in 2010 en geregistreerd als categorie 1 mindfulness trainer bij de VMBN.

Ik geef sinds 2011 mindfulness cursussen aan groepen en individuen zowel online als offline. Ik heb voor See True in Beek de 8-weekse MBCT/ MBSR cursussen verzorgd. Ook heb ik trainingen in mindful eten gegeven in een obesitas clinic (CO-EUR) waar ik ook als psycholoog werkte. Momenteel geef ik mindfulness sessies bij U-center International.

Voor meer informatie betreffende mijn achtergrond in de mindfulness zie de over mij sectie

Camino reflectie, Mindfulness en Yoga voor pelgrims in Fisterra

Check deze link.

 

Yoga and mindfulness classes in pictures

Vragen over mindfulness of yoga cursusen?

Neem contact met me op en ik kom zo snel mogelijk bij je terug